Prírodný lisovaný syr s jemne sladkou chuťou a s ovocno-jemne pikantnou dochuťou vyrobený podľa novej špecialnej receptúry. Vďaka 10 týždňom zrenia má tento syr príjemnú vôňu po sušených hrozienkach a figách, ktorú ocenia najmä labužníci. Výnimočnosť a zároveň nepriehladnuteľnosť tohoto syra zvýrazňuje jedlá kôrka z výťažku z hroznových šupiek.
Je vhodný na prípravu jedál studenej i teplej kuchyne. Vrchár jemný a ovocný sa najlepšie kombinuje s vyzretými jahodami, kiwi, červeným melónom a samozrejme hroznom.
Odporúčame servírovať s bielym súchým vínom z odrody Irsay Oliver prípadne s červeným vinom Frankovka Modrá či Zweigeltrebe.
Energetická hodnota na 100g výrobku (kJ/kcal) | 1458 kJ/ 352 kcal |
---|---|
Bielkoviny | 22,0 g |
Sacharidy | 1,9 g |
Tuky | 28,4 g |
Nasýtené mastné kyseliny | 18,2 g |
Vápnik | 691 mg = 86% ODD |
Soľ | 1,8 g |
Verzia | neúdená |
---|---|
Hmotnosť | 100g |
Doba zrenia | 10 týždňov |
Definícia syra | Polotvrdý zrejúci plnotučný syr |
Zloženie | mlieko, soľ, farbivo: annato, na kôrke farbivo z výťažku z hroznových šupiek |
Tuk v sušine* | 50% |
Sušina** | 56% |
Obsah alergénov | mlieko |
Typ syridla | chymozínového charakteru |
Miesto výroby | Liptovský Mikuláš, SR |
** Sušina: tuhý podiel syra alebo mliečneho produktu zostávajúci po odstránení (vyparení) vody, vyjadrený zvyčajne v %.
* Tuk v sušine (skratka „tvs“): podiel tuku v sušine, vyjadrený v % alebo v g/100 g.