Zubáč na ružičkovom keli s gaštanmi

Suroviny

100 g strúhaného syra Liptov Vrchár výrazný a aromatický
2 filety zo zubáča
1 malá cibuľa
200 g gaštanov v šupke (prípadne v konzerve)
500 ml zeleninového vývaru
20 g masla Liptov
15 g kryštálového cukru
600 g ružičkového kelu
1PL slnečnicového oleja
soľ
čierne korenie
šťava z polovice citróna
tymián

  • 2 porcie

  • 20 minút

  • náročnejšie

Postup prípravy

1. Šupky gaštanov narežeme do kríža, 30 minút povaríme, potom olúpeme a varíme ďalších 20 minút v polovici dávky vývaru.

2. V panvici necháme skaramelizovať cukor s maslom, pridáme uvarené osušené gaštany a opražíme do zlatohneda.

3. Prekrojené ružičky kelu varíme 15 minút v zvyšku vývaru. Na masle opražíme cibuľku, pridáme kel, okoreníme, posolíme, poprášime štipkou tymiánu. Pridáme posekané gaštany a krátko podusíme.

4. Zubáča osolíme a okoreníme a krátko opečieme na masle. Podávame ho na hniezde z ružičiek kelu, gaštanov a strúhaného syra Liptov Gerlach.

Podobné recepty

Sociálne siete