Zemiakovo-cuketové placky s kyslou smotanou, kečupom a so syrom

Suroviny

400 g zemiakov
200 g cukiny
50 ml mlieka
1 PL majoránky
2 strúčiky cesnaku
2 vajcia veľk. M
2 PL polohrubej múky
soľ a mleté čierne korenie
olej na vyprážanie
kečup a majonéza
strúhaný syr Liptov podľa chuti

  • 2 porcie

  • 30 minút

  • Ľahké

Postup prípravy

Zemiaky očistíme a spolu s cukinou postrúhame do misy.
Pridáme mlieko, vajíčka, pretlačený cesnak, koreniny podľa chuti a dobre premiešame.
Vyprážame na oleji v panvici.
Po miernom ochladení podávame s kečupom alebo s majonézou (môžeme ju ochutiť cesnakom a kurkumou) a posypeme strúhaným syrom Liptov.

Odporúčame podávať s vínom Veltlínske zelené.

Podobné recepty

Sociálne siete