Zelený šalát

Suroviny

125 g Liptov Bryndze
200 g cestovín (napr. penne)
40 g mladých hráškových strúčikov
40 g stonkového zeleru

Na omáčku:
• 30 g vylúpaného čerstvého hrášku
• 30 g špenátových listov
• 120 ml zeleninového vývaru
• 60 ml sladkej smotany
• 1 ČL citrónovej šťavy
• 1 strúčik cesnaku
• 1 ČL škrobu (napr. Arrow root)
• soľ a korenie

  • 2 porcie

  • 20 minút

  • stredná

Postup prípravy

1.Cestoviny varíme v osolenej vode al dente. Scedíme.
2.Hráškové strúčiky umyjeme, odrežeme konce a strúčiky priečne prekrojíme na polovicu.
3.Stonkový zeler opláchneme a nakrájame na 1 cm kúsky.
4.V malom hrnci asi 3 minúty povaríme pokrájaný hrášok a zeler, scedíme a hneď vložíme do studenej vody s ľadom.
5.V druhom hrnčeku si pripravíme omáčku. Privedieme do varu vývar so škrobom, pridáme listy špenátu, olúpaný hrášok a krátko povaríme. Pridáme smotanu, citrónovú šťavu, soľ, korenie a cesnak. Rozmixujeme na omáčku.
6.Cestoviny premiešame s uvareným hráškom a zelerom, zalejeme hráškovo-špenátovou omáčkou a posypeme bryndzou Liptov.

Podobné recepty

Sociálne siete