Zelené fazuľky zapečené s neúdeným pološtiepkom

Suroviny

200 g zelených fazuliek
300 g zemiakov
60 g strúhaného neúdeného pološtiepka Liptov
niekoľko cherry paradajok
soľ
rasca

  • 2 porcie

  • 25 minút

  • jednoduché

Postup prípravy

1. Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode.

2. Následne ich zlejeme a v tej istej vode uvaríme fazuľky. Na 90% ich scedíme a hneď ich presypeme do studenej vody, aby nestratili farbu.

3. Zemiaky prekladané paradajkami a fazuľku vložíme do pekáčika alebo inej nádoby na zapekanie a posypeme strúhaným Liptov Pološtiepkom.

4. Zapekáme v rúre pod grilom, kým syr nezmení bielu farbu na zlatú. Táto lahodná pochúťka je ihneď pripravená na zjedenie.

Podobné recepty

Sociálne siete