Zapekané halušky (zemiakové) s baklažánom, cuketou a so syrom

Suroviny

1 veľký ošúpaný a nastrúhaný zemiak
3 domáce vajcia veľk. M
350 g hrubej múky
soľ a voda
5 plátkov cukiny v hrúbke 2 mm
5 plátkov baklažánu v hrúbke 2 mm

4 vajcia na zaliatie
1 nastrúhaný neúdený pološtiepok LIPTOV
2 jarné cibuľky, posekané zošikma na 2 cm kúsky
soľ, korenie a trocha tymianu

  • 2 porcie

  • 45 minút

  • Stredné

Postup prípravy

Baklažán potrieme olejom a krátko opečieme v rúre na svetlohnedo.
Do vymastenej zapekacej misky vložíme cukinu a baklažán hranami kolmo na misu.
V inej nádobe rozšľaháme vajíčka.

Zo surovín vypracujeme redšie cestíčko a z dosky sádžeme do vriacej osolenej vody halušky.
Halušky sú uvarené, keď vyplávajú na hladinu.
Vyberieme ich sitkom, vložíme do misy, pokvapkáme olejom, premiešame a necháme vychladnúť.

Halušky premiešame s vajíčkami, so syrom, s cibuľkou, so soľou, s korením, tymianom a vložíme ich okolo cukiny s baklažánom do misy.
Zapekáme asi 12 minút.
Podávame s miešaným šalátom.

Odporúčame podávať s vínom Veltlínske červené skoré.

Podobné recepty

Sociálne siete