V červenom víne uvarená hruška s cukrom a klinčekmi, plnená mascarponem a podávaná s kockami syra Vrchár (6 mes.)

Suroviny

2 hrušky
750 ml červeného vína, napr. Alibernet
1 kúsok škorice
1 ks badiánu
4 klinčeky
2 PL trstinového cukru
3 PL mascarpone
1 PL práškového cukru
10 bobuliek hrozna na dozdobenie
syr Vrchár hranol (6-mesačný)
nastrúhaná limetová kôra alebo mandľové lupienky

  • 2 porcie

  • 30 minút

  • Stredné

Postup prípravy

Hrušky ošúpeme, zospodu vydlabeme jadrovník a vložíme ich do úzkeho, vyššieho hrnca.
Zalejeme vínom, pridáme cukor, badián, škoricu, klinčeky a prikryté povaríme tak, aby ovocie zmäklo, ale nerozpadávalo sa, aby sme ho mohli preniesť.
Hrušky necháme vychladnúť vo víne.
Potom ich vyberieme, necháme odkvapkať a zospodu naplníme syrom mascarpone zmiešaným s práškovým cukrom.
Naplnenú hrušku položíme na tanier s okrajom a zalejeme troškou vareného vína.
Okolo poukladáme syr Vrchár a bobuľky hrozna. Posypeme strúhanou kôrou z limety alebo mandľovými lupienkami.

Odporúčame podávať s vínom Rosa.

Podobné recepty

Sociálne siete