Uhorky plnené parenicou a chrumkavým kuracím mäsom

Suroviny

2 Liptov parenice údené alebo neúdené
20 g Liptov Masla
1 šalotka
1 strúčik cesnaku
2 šalátové uhorky
120 g kuracích pŕs pokrájaných veľmi nadrobno
1 ČL karí korenia
soľ a mleté čierne korenie
kúsok červenej papriky pokrájanej na kocôčky
1 PL koriandrových lístkov pokrájaných nahrubo

  • 4 - 6 porcií

  • 25 minút

  • náročnejšie

Postup prípravy

1. Uhorku pokrájame na asi 7-8 cm kúsky, vydlabeme ich čajovou lyžičkou tak, aby zostalo dno o hrúbke asi 1 cm.

2. Cesnak a cibuľu opečieme na panvici na Liptov Masle, okoreníme, osolíme, pridáme kuracie mäso, karí a opekáme za stáleho miešania asi 8-10 minút.

3. Necháme vychladnúť a premiešame s koriandrovými lístkami. Do vydlabanej uhorky vložíme kúsok parenice, aby pokryla vnútro priemeru uhorky a plníme zmesou s kuracím mäsom. Posypeme paprikou.

Podobné recepty

Sociálne siete