Teplý tekvicový šalát so syrovým steakom

Suroviny

2 ks Liptov syrový steak
1/2 malej Hokkaido tekvice
olivový olej
hrsť parmezánu
1/2 malého kelu
50 g oravskej slaniny
1 konzerva sterilizovanej šošovice
píniové oriešky
soľ

  • 2 porcie

  • 30 minút

  • Ľahké

Postup prípravy

Tekvicu zbavíme semien a nakrájame na malé kocky. Polejeme olivovým olejom, osolíme a pridáme parmezán. Poriadne premiešame a vysypeme na plech s papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov domäkka.
Kel nakrájame na menšie kusy. Slaninu nakrájame na drobné kocky.
V panvici si opražíme slaninu. Po chvíľke pridáme kel a opečieme ho spolu so slaninou. Osolíme podľa potreby.
Zmes premiestnime do misky, pridáme prepláchnutú šošovicu, upečenú tekvicu, trocha olivového oleja, premiešame a dosolíme.
Na panvici si nasucho opečieme píniové oriešky. Osolíme a odložíme bokom.
Na záver nasucho opečieme z oboch strán syrový steak.
Šalát podávame so syrovým steakom a posypaný praženými orieškami.

Podobné recepty

Sociálne siete

Ochrana osobných údajov