
250 g teľacieho mletého mäsa
3 Pl zmesi posekaných byliniek (saturejka, tymián, rozmarín)
soľ, korenie
1 vajíčko
3 PL strúhanky
½ strúčiku pretlačeného cesnaku
2-3 hrušky
40 g bryndze Liptov
petržlenová vňať na ozdobenie
1. Z mäsa, byliniek, soli, korenia, strúhanky, cesnaku a vajíčka vypracujeme zmes, ktorú na doske rozváľame na hrúbku 1,5 cm.
2. Z tejto vykrajujeme 5 cm kolieska, ktoré následne vyprážame v oleji.
3. Hrušky pokrájame na tenké plátky o hrúbke 2 mm. Z plátkov formičkou vykrojíme kolieska o niečo menšie ako vypražené fašírky.
4. Na vychladnuté fašírky ukladáme koliesko hrušky, pridáme Liptov Bryndzu a prikryjeme druhým kolieskom hrušky. Môžeme dozdobiť petržlenovou vňatkou.
TIP
Gurmánsky zážitok si tak môžete vychutnať nielen v exkluzívnych reštauráciách, ale aj doma. Vaši priatelia určite nebudú šetriť chválou na vaše kuchárske umenie.