Teľacia paštéta zapečená s parenicou

Suroviny

2 Liptov Parenice neúdené
500 g mletého teľacieho mäsa
30 plátkov sušeného pršútu (prosciutto crudo)
800 g kuracích pečienok
5 bobkových listov
2 veľké vajcia
soľ a korenie
2 PL posekaného oregana
1 PL posekaného tymianu
2 PL posekanej petržlenovej vňate
1 PL paradajkového pretlaku
1 ČL ostrej paprikovej (chilli) pasty, alebo 1 posekaná feferónka
3 pokrájané cibule
4 pokrájané strúčiky cesnaku
2 PL oleja

  • 12 - 15 porcií

  • 75 minút

  • pre skúsených

Postup prípravy

1. Cibuľu s cesnakom opečieme na oleji do sklovita, osolíme, pridáme mäso s
pečienkami a pomaly opekáme na cibuli. Pridáme koreniny, vajcia, pretlak a chilli pastu (feferónku). Opekáme na 90 percent.

2. Zmes necháme vychladnúť, vyberieme bobkové listy a rozmixujeme ju ponorným mixérom. Premiešame s pršútom pokrájaným na malé rezančeky a preložíme ju do nerezovej nádoby na paštétu. Nádobu vložíme do pekáča s vodou (voda siaha asi po 2/3 nádoby paštéty) a pečieme prikryté alobalom v rúre cca 45 minút.

3. Necháme vychladnúť. Vyberieme z nádoby, ovijeme parenicou dookola a vložíme zapiecť na 12 minút do rúry opäť prikryté. Do stredu paštéty môžeme dať povarenú mrkvu.

Podobné recepty

Sociálne siete