Syrový tanierik

Suroviny

1 šľahačka
1 stonkový zeler
1 hruška
cherry rajčiaky
soľ
biele korenie
1 tvaroh
pažítka (podľa chuti, asi 2 pl)
Liptov korbáčiky
Liptov syrčeky
Liptov nitky
limetová šťava

  • 2 porcie

  • 10 minút

  • jednoduché

Postup prípravy

Jednohubky – pol pareničky a pol rajčinky:
Liptov „Hravé“ Pareničky a cherry rajčiaky prekrojíme na polovice a na každú jednohubku dáme zo spodu a z vrchu rajčinu.

Špirálky z hrušky so syrovými nitkami:
Hrušku umyjeme, prekrojíme pozdĺžne na 8 častí, rezy potrieme limetovou šťavou aby nezhnedli, prekrojíme ešte v polovici na 75% (nie úplne) a vložíme do nej 3-4 Liptov „Hravé“ nitky.

Špíz s hroznom a syrčekmi:
Na špáradlo napichneme postupne asi trojcentimetrové kúsky Liptov „Hravého“ syrčeka a bobuľku hrozna.

Lodička zo stonkového zeleru s penou a údeným korbáčikom:
Zeler natrháme na jednotlivé stonky, konce opatrne zarežeme, dorovnáme, umyjeme a osušíme. Vyšľahanú šľahačku zmiešame s korením, troškou soli, tvarohom a pažítkou. Vložíme do zdobiča a nanesieme na lodičku zo zeleru. Na vrch položíme Liptov „Hravý“ korbáčik.

Podobné recepty

Sociálne siete