
Hravé pareničky neúdené LIPTOV
1 homár, asi 600 g
soľ a celé čierne korenie
2 bobkové listy
2 guľôčky nového korenia
kapary
1 limeta
Hravé guľôčky údené LIPTOV
sušené slivky
špáradlá, prípadne ihlice na napichovanie
Hravé nitky LIPTOV
½ uhorky
½ bielej reďkovky
1 mrkva
1 červená paprika
V hrnci necháme zovrieť vodu s koreninami a vhodíme do nej homára. Asi o 8 až 9 minút ho vyberieme. Rozbijeme obal z chvosta a klepetá, mäso nakrájame na približne rovnaké kúsky. Položíme ich na minipareničku, na ne dáme kapary a prepichneme špáradlom alebo ihlicou na napichovanie. Pokvapkáme limetkou.
Sušenú slivku nakrojíme po dĺžke, ale neprekrojíme ju celkom.
Vložíme do nej syrovú guľôčku a prepichneme špáradlom alebo ihlicou na napichovanie.
Zeleninu očistíme a nakrájame na tenké pásiky cca 60 x 3 mm. Z každého druhu zeleniny povyberáme jeden-dva kúsky a previažeme ich syrovou nitkou.
Odporúčame podávať s vínom Alibernet.