
2 ks Liptov syrový steak údený
100 g hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
1/2 ČL soli
60 g masla
60 g strúhaného syra
70 ml acidofilného mlieka
70 g pikantnej klobásy
200 g bielej fazule
50 ml paradajkového pyré
mleté čierne korenie, soľ
plátky slaniny
2 vajíčka
Na panvici si opečieme nakrájanú klobásu. Pridáme fazuľu, paradajkové pyré a orestujeme. Pridáme štipku čierneho korenia a dosolíme podľa potreby. Odložíme bokom.
Na vafle zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. Pridáme acidofilné mlieko, rozpustené maslo a syr. Premiešame len tak, aby sa vytvorilo hladké cesto. Vafľovač potrieme olejom, pridáme cesto a upečieme vafle.
Na panvici nasucho opečieme z oboch strán syrové steaky. Upečieme plátky slaniny a volské oko.
Vafle podávame so syrovým steakom, vajíčkom, slaninou a paradajkovou fazuľou.