Slané mafiny

Suroviny

60 g Liptov Masla
2 PL oleja
3 PL vlažnej vody
250 g múky
3 vajcia
1 PL posekaných lístkov oregána
soľ
korenie
prášok do pečiva alebo vínny kameň
červená a žltá paprika posekané na tenké plátky
80 g strúhaného údeného Liptov Eidamu

  • 25 - 30 kusov

  • 25 minút

  • náročnejšie

Postup prípravy

1. Najskôr zoberieme vajíčka, rozbijeme ich a oddelíme bielka od žĺtok. Z bielok so štipkou soli vyšľaháme sneh, aký sa vždy dlho drží na liptovských vrchoch. Žĺtky zmiešame s roztopeným Liptov Maslom, olejom a vlažnou vodou.

2. Následne v inej nádobe premiešame múku s korením, soľou a práškom do pečiva. Zmes múky a zmes žĺtkov spolu opatrne premiešame, pridáme posekanú papriku a Liptov Eidam a nakoniec opatrne primiešame vyšľahaný sneh.

3. Výsledok plníme do papierových košíčkov a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C do zlatista. Na slaných mafinoch si najlepšie pomaškrtíte v prírode, no zamilujete si ich aj doma v obývačke.

Podobné recepty

Sociálne siete