
200 g veľkej strakatej fazule, namočenej cez noc vo vode
4 guľôčky nového korenia
2 bobkové listy
5 guľôčok čierneho korenia
1 stredne veľká, nadrobno pokrájaná cibuľa
1 strúčik cesnaku
20 g masla
½ PL hladkej múky
2 hrušky, ošúpané, pokrájané na kocky 1 x 1 cm
125 g letnej bryndze LIPTOV
klíčky semien, napr. šošovice, cíceru, cvikly
20 lístkov mladého špenátu
Fazuľu uvaríme s novým korením, celým čiernym korením, bobkovým listom a so soľou domäkka.
Na panvici opečieme cibuľku s cesnakom na masle, pridáme hrušky a 3 minútky podusíme.
Pridáme fazuľu, zaprášime múkou, pridáme špenátové listy a minútu dusíme.
Preložíme na tanier a podávame posypané klíčkami a letnou bryndzou LIPTOV.
Odporúčame podávať s vínom Pálava.