Šalát so špargľou, artičokami a bryndzou s údenou chuťou

Suroviny

600 g zelenej špargle
12 kúskov pokrájaných artičokových srdiečok
300 g rôznych zelených šalátových listov, prípadne mladý špenát
125 g Bryndze s údenou chuťou
50 ml smotany na šľahanie
soľ a korenie

  • 2 - 4 porcie

  • 10 minút

  • jednoduché

Postup prípravy

Špargľu povaríme 4 minúty vo vriacej vode, vodu hneď zlejeme a špargľu preložíme do nádoby s ľadovou vodou.

Uvaríme v slanej vode 3-4 artičoky a vyrežeme srdiečka z nich srdiečka, rozštvrtíme (alebo použijeme zavárané), dáme ich do nádoby s 2 PL citrónovej šťavy 3 PL olivového oleja a troškou soli. Premiešame.

Na tanier dáme šalátové lístky prekladané pokrájanou špargľou a artičokami, preloženú bryndzou, zmiešanou so smotanou. Dochutíme.

TIP: Výborne sa hodia aj sójové klíčky a krutóny. Podávame s chladeným vínom Müller Thurgau.

Podobné recepty

Sociálne siete