Šalát na slano-kyslo so sekanými olivami, sušenými paradajkami, s feferónkami a s nakladanými baklažánmi

Suroviny

6 pokrájaných veľkých zelených olív bez kôstky
2 PL malých tmavých olív bez kôstky
6 sušených paradajok v oleji s oreganom
6 kúskov opečeného baklažánu
6 listov medvedieho cesnaku alebo malá hrsť drobnej rukoly
plátky syra Vrchár (8-týždňový)
soľ a mleté čierne korenie
2 celozrnné grissiny

  • 2 porcie

  • 15 minút

  • Ľahké

Postup prípravy

Syr nakrájame na krátke prúžky asi 15 x 100 mm.
Medvedí cesnak posekáme.
Do pohára ukladáme jednotlivé zložky šalátu spolu so syrom.
Dozdobíme rukolou alebo medvedím cesnakom, podľa sezóny.
Jemne posolíme a dokoreníme. Podávame s celozrnnou grissinou.

Odporúčame podávať s vínom Ryzling rýnsky.

Podobné recepty

Sociálne siete