Šalát na grilovačku

Suroviny

125 g Liptov Bryndze s údenou chuťou
1⁄2 baklažánu
1 cukinu
2 veľké paradajky
1 červenú papriku
1⁄2 ČL saturejky
1 ČL tymianu
1 ČL posekaného rozmarínu
10 lístkov bazalky
1 PL posekanej petržlenovej vňate
1/2 feferónky
3 PL olivového oleja

Na zálievku:
• 2 PL citrónovej šťavy
• 2 PL vody
• 1 PL olivového oleja
• soľ a korenie

  • 2 porcie

  • 25 minút

  • stredná

Postup prípravy

1.Zeleninu umyjeme a pokrájame na kolieska hrubé cca 4 mm.
2.Feferónku nakrájame na kolieska a mierne opražíme na troche olivového oleja. Do zvyšného oleja pridáme soľ, korenie a posekané bylinky.
3.Na panvicu pridáme nakrájanú zeleninu a polejeme olejovou emulziou. Prudko opečieme z oboch strán (ako na grile).
4.Z citrónovej šťavy, oleja a z vody si pripravíme zálievku, ktorú pridáme ku grilovanej zelenine.
5.Zeleninu preložíme na taniere, pridáme rozdrobenú bryndzu Liptov s údenou chuťou a dozdobíme lístkami čerstvej bazalky a kolieskami feferónky podľa chuti.

Podobné recepty

Sociálne siete

Ochrana osobných údajov