Saláma z červenej šošovice, ovsených vločiek a z oštiepka (nakrájaný ako snack na výlety alebo predjedlo)

Suroviny

150 g červenej šošovice, namočenej vo vode cez noc
75 g mletých ovsených vločiek
1 PL hladkej múky
100 ml ovseného alebo mandľového mlieka
2 PL sójovej omáčky
1 balíček údeného oštiepka LIPTOV
2 PL oleja
1 ČL oregana
1 ČL bazalky
1 ČL mletej papriky
1 pretlačený strúčik cesnaku
½ ČL čili
2 PL miešanej farebnej papriky posekanej na malé kocky, asi 2 x 2 mm

  • 2 porcie

  • 40 minút

  • Stredné

Postup prípravy

Zmäknutú namočenú šošovicu rozmixujeme ponorným mixérom.
Primiešame k nej aj ostatné suroviny a dobre premiešame.
Preložíme na dvojitú gázu alebo na potravinovú fóliu a zavinieme do nej vytvarovanú salámu.
Konce zauzlíme alebo previažeme nitkou.
Varíme na pare asi 30 minút.
Necháme vychladnúť, odbalíme a môžeme krájať. Podávame s dipom a so šalátom.

Odporúčame podávať s vínom Zweigeltrebe rosé.

Podobné recepty

Sociálne siete