Rímsky šalát

Suroviny

1 ks ľadový šalát
200g zelenej fazuľky
2 paradajky
1 menšiu červenú cibuľku
1ČL posekaného čerstvého tymiánu
125g LIPTOV Bryndze

Na zálievku:
2PL olivového oleja
2PL octu z bieleho vína
1ČL horčice
1ČL kvetového medu
Postup:

  • 2 porcie

  • 40 minút

  • vyššia

Postup prípravy

1. Cícer na 5-10 hodín namočíme do studenej vody. Tú pred varením zlejeme a použijeme čerstvú. Nesolíme. Varíme do zmäknutia cca 30 minút.
2. Zelenú fazuľku umyjeme, odrežeme konce a varíme v osolenej vriacej vode len cca 5 minút, aby zostala chrumkavá.
3. Ľadový šalát opláchneme pod studenou vodou a natrháme do misy na malé kúsky.
4. Paradajky nakrájame na menšie kúsky a zmiešame so šalátom.
5. Cícer aj fazuľku scedíme, fazuľku pokrájame na menšie kúsky a pridáme k šalátovej zmesi. Zalejeme zálievkou zo zmesi olivového oleja, vínneho octu, horčice a medu.
7. Šalát premiešame, posypeme Liptov Bryndzou, ozdobíme kolieskami cibuľky a čerstvým tymiánom.

Podobné recepty

Sociálne siete