Prvý slovenský šalát s bryndzou

Suroviny

125 g Liptov Bryndze
100 g listového šalátu mix
50 g mladých špenátových listov
6 reďkoviek
1 jarnú cibuľku
1 hrsť vlašských orechov
1 ČL nasekanej čerstvej pažítky

Na zálievku:
• citrónovú šťavu z 1⁄2 citróna • 2 PL olivového oleja
• soľ a korenie

  • 2 porcie

  • 10 minút

  • jednoduché

Postup prípravy

1. Listy šalátu umyjeme a potrháme na menšie kúsky.
2. K zmesi šalátu pridáme nakrájané reďkovky, jarnú cibuľku a pažítku.
3. Dochutíme citrónovou šťavou, olivovým olejom, soľou, korením a premiešame.
4. Na záver dochutíme sviežou bryndzou Liptov z horského mlieka a dozdobíme vlašskými orechmi.

Podobné recepty

Sociálne siete