Palacinky plnené na masle opečenou hruškou, vlašskými orechmi a posypané pološtiepkom

Suroviny

400 ml plnotučného mlieka
3 domáce vajcia veľkosti M
200 g hladkej múky
štipka soli
1 PL práškového cukru
1 PL oleja

Plnka
2 hrušky, ošúpané a pokrájané na kocky 1 x 1 cm, bez jadrovníka
2 hrste posekaných a nasucho opečených vlašských orechov
40 g masla
práškový cukor na posypanie
1 strúhaný neúdený pološtiepok LIPTOV

  • 2 porcie

  • 30 minút

  • Ľahké

Postup prípravy

Z múky, mlieka, oleja, zo štipky soli, z trochy práškového cukru a z vajíčka vypracujeme riedke palacinkové cesto.
Potom na panvici rozpustíme maslo a krátko na ňom opražíme hrušky.
Na panvicu nalejeme cesto, a keď je z jednej strany palacinka opečená, položíme na ňu ešte na panvici kúsok hrušky, orechy a syr a preložíme na polovicu. Preložíme na tanier.
Polovice sa nám pekne zlepia spolu s plnkou. Podávame ozdobené šľahačkou, preliate špaldovým alebo iným sirupom a obložené sezónnym ovocím.

Odporúčame podávať s vínom Iršai oliver.

Podobné recepty

Sociálne siete