Mandľové pusinky s bryndzovou penou, posypané semienkami ľanu, opečeným sezamom a makom

Suroviny

100 g mletých mandlí
4 bielky z vajec veľkosti M
štipka soli
125 g letnej bryndze LIPTOV
125 g masla
1 ČL mletej sladkej papriky
1 ČL kurkumy
1 pretlačený strúčik cesnaku
1 PL posekanej pažítky
na posypanie:
po 1 PL maku, ľanu a nasucho opečeného sezamu

  • 2 porcie

  • 50 minút

  • Stredné

Postup prípravy

Z bielkov a zo štipky soli ušľaháme sneh, opatrne primiešame mleté mandle a pečieme malé placky (8 až 12 ks podľa veľkosti priemeru a výšky hmoty) vytvarované podľa formy (napríklad okrúhlej alebo oválnej, podobne, ako sa robia laskonky) na 150 °C asi 12 až 20 minút alebo dozlatista. Odložíme ich z plechu a necháme vychladnúť. Bryndzu zmiešame s mäkkým maslom a vzniknutú zmes rozdelíme na 3 časti. Do jednaj primiešame papriku, do druhej kurkumu s cesnakom a do tretej pažítku. Pomocou cukrárskeho vrecka vytlačíme na mandľové „laskonky“, posypeme posýpkou. (paprikové sezamom, kurkumové makom a pažítkové ľanom) Uložíme na tácku a dáme do chladničky vychladnúť až do chvíle podávania.

Odporúčame podávať s vínom Ryzling vlašský.

Podobné recepty

Sociálne siete