
2 ks Liptov syrový steak údený
ľadový šalát
cherry paradajky
hrsť píniových orieškov
2 PL olivového oleja
štipka soli
1 ks celozrnnej bagety
olej, med, citrónová šťava
Šalát a cherry paradajky si nakrájame na menšie kúsky. Jemne pokvapkáme olivovým olejom, pridáme trochu soli a poriadne premiešame.
Na panvici si zatiaľ nasucho opražíme píniové oriešky. Potom ich jemne osolíme a odložíme bokom.
Následne panvicu jemne pokvapkáme olivovým olejom a z oboch strán opečieme nakrájanú celozrnnú bagetu. Na záver nasucho opečieme na panvici z oboch strán syrový steak. Šalát podávame s bagetou, syrovým steakom, posypaný praženými orieškami. Šalát odporúčame konzumovať ihneď, kým je pečivo chrumkavé a syr čerstvo opečený.
Medová zálievka: Do oleja zašľahajte citrónovu šťavu a nakoniec čerstvý med. Všetko v pomere 3:2:1, teda 3 lyžice oleja, 2 lyžice citrónovej šťavy a 1 lyžica medu.