Jabĺčka pečené v červenom víne, s parenicou a s lieskovcami (naslano)

Suroviny

3 jablká
40 g lieskovcov
50 g nastrúhanej neúdenej parenice LIPTOV
½ ČL tymianu
0,5 l jablčného cideru
20 + 20 g masla
1 PL (asi 14 g) trstinového cukru

  • 2 porcie

  • 45 minút

  • Stredné

Postup prípravy

Jablká prerežeme na polovicu od stopky dole. Do pekáčika dáme maslo, cider, tymian, cukor a jabĺčka rezom dole.
Prikryjeme alobalom a pečieme asi 20 až 25 minút v rúre na 180 °C.
Vyberieme, necháme vychladnúť. Zatiaľ nahrubo posekáme alebo v mažiari potlčieme lieskovce.
Následne ich opečieme nasucho na panvici.
Po vychladnutí jabĺk z nich vyberieme jadrovník v tvare polgule asi 1 cm od okraja a naplníme ich opečenými lieskovcami, maslom a syrom. Syr dáme aj navrch jabĺčok.
Cider zlejeme a jabĺčka pečieme pod grilom, reznou stranou nahor asi 10 minút, kým sa syr nezapečie.

Odporúčame podávať s vínom Muškát otonel.

Podobné recepty

Sociálne siete