Hydinová paštéta so zapečenými korbáčikmi

Suroviny

korbáčiky Liptov
150 g kuracích pŕs
350 g mletého mäsa (pol na pol hovädzie a bravčové)
70 g kuracích pečienok
1 ČL posekaného tymiánu
2 vajíčka
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
100 g na plátky na krájaného vareného bôčika
2 PL paradajkového pretlaku
1 ČL ostrej mletej
paprikovej pasty
soľ a korenie

  • 2 porcie

  • 15 minút + 2 hod. pečenie

  • pre skúsených

Postup prípravy

1. Kuracie aj zmes mletého mäsa opečieme spolu s cibuľou, cesnakom, tymiánom, pretlakom a paprikovou pastou na panvici.

2. Necháme trochu vychladnúť, rozmixujeme, pridáme vajíčka a rozmixované pečienky, soľ a korenie.

3. Túto zmes vložíme do formy vyloženej plátkami slaninky alebo bôčika. V strede napĺňania položíme niekoľko neúdených Liptov korbáčikov do nádoby.

4. Potom doložíme zvyškom masy, preložíme slaninkou a pečieme vo vodnom kúpeli v rúre 90 – 120 minút pri teplote 190 °C. Prajeme dobrú liptovskú chuť!

Podobné recepty

Sociálne siete