Hranolčeky na gril s medvedím cesnakom a zemiakovými plackami

Suroviny

6 ks Liptov Hranolčeky na gril
20 g medvedí cesnak
0,25 ml Biely jogurt
soľ
čierne korenie

Zemiaková placka:
zemiaky
slanina
jarná cibuľka
paprika
majorán
vajíčko,
hladká múka
cesnak
soľ
čierne korenie
olejna vyprážanie

  • 2 porcie

  • 30 minút

  • Ľahké

Postup prípravy

Kontaktný gril alebo mriežkovanú panvicu rozohrejeme na 180 °C. Syr napichneme do polovice dĺžky na špajdlu a opečieme z každej strany podľa použitého grilovacieho povrchu tak, aby sa nám vytvorila kôrka na povrchu a zároveň aby sa syr prehrial v strede.
Umytý medvedí cesnak nakrájame na tenké pásiky a dáme do jogurtu, osolíme, okoreníme a jemne premiešame.
Podávame na zemiakovej placke a dochutený omáčkou z medvedieho cesnaku.

Na vylepšenie zemiakovej placky použite nakrájanú papriku a slaninu.

Podobné recepty

Sociálne siete