Hortobáďske palacinky

Suroviny

200 g strúhaného syra Liptov Vrchár výrazný a aromatický
500 g mletého teľacieho mäsa
3PL paradajkového pretlaku
1ČL čili pasty
1 bobkový list
1 kyslá smotana
štipka muškátového kvetu
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1PL mletej sladkej papriky
½PL hladkej múky na zahustenie
olej
soľ
čierne korenie

  • 4 porcie

  • 30 minút

  • náročnejšie

Postup prípravy

1. Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku a cesnak, pridáme mäso a dôkladne ho opečieme.

2. Pridáme bobkový list, pretlak, muškátový kvet, korenie, sladkú papriku a soľ. Ku koncu pridáme 2PL kyslej smotany, potom vyberieme mäso a bobkový list z panvice.

3. Palacinky naplníme mäsom, posypaným syrom Liptov Vrchár výrazný a aromatický a zakrútime ich.

4. Do panvice, v ktorej sme pripravovali mäso, vlejeme zvyšok smotany rozmiešanej s paprikou a múkou, krátko povaríme a touto omáčkou polejeme palacinky.

Podobné recepty

Sociálne siete