
300 g mletého hovädzieho mäsa, napr. z krku
1 malá šalotka
1 PL horčice
soľ a mleté čierne korenie
2 maslové alebo grahamové žemle
1 cibuľka, pokrájaná na kolieska
2 šalátové listy
2 kolieska paradajky
2 plátky eidamu LIPTOV
2 PL majonézy
2 PL kečupu
oriešok masla
Šalotku nakrájame nadrobno a vmiešame ju spolu s horčicou do mäsa.
Vytvarujeme 2 rovnaké placky s priemerom asi 12 cm a hrúbkou 2 až 3 cm. Odložíme bokom.
Na oriešku masla opražíme cibuľku domäkka.
Žemle prekrojíme a opečieme na výpeku po cibuľke. Odložíme bokom.
Na horúcej panvici opečieme mäso, asi 3 minúty z jednej a 2 minúty z druhej strany.
Polovicu žemle natrieme majonézou, položíme na ňu list šalátu, naň mäso, cibuľku, plátok syra, paradajku a kečup.
Prikryjeme druhou polovicou žemle.
Odporúčame podávať s vínom Dunaj.