Gurmánsky šalát

Suroviny

125 g Liptov Bryndze s údenou chuťou
80 g morčacieho mäsa pokrájaného na kúsky
1 šalátovú uhorku
2 žlté mrkvy
2 oranžové mrkvy
1 ČL tymianu
čerstvú posekanú petržlenovú vňať

Na zálievku:
• 2 PL oleja
• 1 PL malinového octu (alebo balsamico)
• 1 ČL práškového cukru
• 1 PL sójovej omáčky
• soľ a korenie

  • 2 porcie

  • 30 minút

  • vyššia

Postup prípravy

1.Na zálievku zmiešame cukor, malinový ocot, olej, soľ a korenie.
2.Mrkvy a uhorky umyjeme a strúhame pozdĺžne na tenučké plátky.
3.Mäso pokrájame na 1 cm kúsky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme sójovou omáčkou a pridáme čerstvý tymian. Opečieme na panvici a krátko podusíme.
4.Plátky zeleniny zmiešame s opečeným mäsom, zalejeme nálevom a posypeme bryndzou Liptov s údenou chuťou. Dozdobíme petržlenovou vňaťou.

Podobné recepty

Sociálne siete