Grécky koláč so špenátom a bryndzou

Suroviny

3 v papieri balené lístkové cestá
200 g bryndze Liptov
250 g tvarohu
400 g špenátových listov
2 vajíčka
4 PL oleja
3 cibule
4 strúčiky cesnaku
mletý muškátový kvet
½ ČL tymiánu
soľ a korenie

  • 6 koláčov

  • 1 hodina

  • náročnejšie

Postup prípravy

1. Cibule a cesnak ošúpeme a pokrájame najemno. Potom ich na oleji osmažíme, pridáme soľ, korenie, tymian a pridáme potrhané umyté špenátové listy, prilejeme trošku vody, aby listy zavädli, ale aby z nich nezostala kaša. Necháme vychladnúť.

2. Potom do zmesi primiešame Liptov Bryndzu, tvaroh a muškátový orech.

3. Cesto rozbalíme prekrojíme pozdĺžne a plníme po dva koláče. Každý 1/6 masy a zatočíme ich tiež po dĺžke. Preložíme na plech a zatočíme.

4. Nakoniec koláče potrieme vajíčkom a posypeme napr. sezamom alebo černuškou. Podávame so zeleninovým šalátom.

TIP
Tento koláč určite budete robiť nielen pre vaše návštevy, ale aj odmeníte ním aj seba napríklad na obed.

Podobné recepty

Sociálne siete