Demikát

Suroviny

1,5 l vody
1 cibuľa
soľ a korenie
200 g zemiakov
1 ČL mletej červenej papriky
½ ČL rasce
125 g Liptov Bryndze
100 ml sladkej smotany
2 krajce čierneho chleba
1 PL lyžica masti

  • 4 - 6 porcií

  • 20 minút

  • jednoduché

Postup prípravy

1. Do vody dáme variť očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľku, na kocky nakrájané zemiaky, mletú červenú papriku a potlčenú rascu. Varíme tak dlho, kým zemiaky nezmäknú.

2. Jedinečnú Liptov Bryndzu dáme do polievkovej misy a dobre vymiešame so smotanou. Následne túto zmes prilejeme k zemiakom s cibuľkou a všetko dobre rozmixujeme.

3. Výsledok nášho kulinárskeho snaženia nalejeme do tanierov, a pokiaľ už
pomocníci stihli pokrájať čierny chlieb na kocky a opražiť ho na rozpálenej masti, nasypeme ho do zmesi.

4. Polievku môžeme posypať posekanou pažítkou, cibuľkou alebo
kôprom. Ostáva už len dozdobiť tanier zeleninou a pustiť sa do toho!

Podobné recepty

Sociálne siete