Cibule plnené parenicou a mletým mäsom

Suroviny

2 údené Liptov parenice
10 cibúľ, biele a červené
60 g nakrájanej kvalitnej prerastenej slaninky
150g mletého mäsa (pol na pol)
soľ, korenie, tymián
3PL strúhanky
1 vajíčko

  • 10 kusov

  • 30 minút

  • jednoduché

Postup prípravy

1. Mäso premiešame s vajíčkom, koreninami a strúhankou.
2. Cibuliam odrežeme vršky a vnútro vydlabeme. Naplníme stočenou slaninkou, Liptov parenicou a nakoniec do stredu dáme mäso.
3. Zapekáme v rúre pri 180ºC asi 20 minút.
Servírujte s čerstvými bylinkami, úspech a uznanie Vašich hostí máte zaručený.

TIP:
Liptov parenica je tradičný syr mimoriadne vhodný na pečenie a zapekanie vďaka svojej rozplývajúcej sa konzistencii. Stuha Liptov parenice sa veľmi dobre odmotáva, a preto príprava receptu je rýchla a jednoduchá.

Podobné recepty

Sociálne siete