Chlebové tyčinky s karfiolom a s parenicou

Suroviny

1 malý karfiol
2 vajíčka
1 nastrúhaná neúdená parenica LIPTOV + malá časť z nej na posypanie vrchu
1 prelisovaný strúčik cesnaku
1 ČL sušeného oregana
soľ a mleté čierne korenie

  • 2 porcie

  • 30 minút

  • Stredné

Postup prípravy

Karfiol rozmixujeme nadrobno, pridáme vajíčka, cesnak, nastrúhanú parenicu, koreniny a vypracujeme cestíčko.
Preložíme ho na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 25 minút na 180 °C.
Potom vrch posypeme zvyšným syrom a necháme ešte 5 minút dopiecť. Pokrájame na tyčinky a podávame s paradajkovým dipom.

Odporúčame podávať s vínom Sauvognono.

Podobné recepty

Sociálne siete