Bryndzový osúch

Suroviny

250 g bryndze s údenou chuťou
120 ml sladkej smotany
15 cm póru, pokrájaného na kolieska
½ zelenej papriky
1+1 žltá a zelená čili paprička, pokrájaná na kolieska
30 g údenej slaninky pokrájanej na kocky
20 g hríbov, namočených v horúcej vode
1 jarná cibuľka
2 šalotky, pokrájané pozdĺžne na 8 častí

Na cesto:
2 PL oleja
125 ml vody
1 štipka soli
250 g hladkej múky

  • 5 - 10 porcií

  • 50 minút

  • stredná

Postup prípravy

Rúru predhrejeme na 225 stupňov Celzius.

Zo surovín vymiesime hladké cesto a vyvaľkáme natenko (cca 3 mm). (Môžeme použiť aj hotový produkt)

Povrch cesta natrieme bryndzou zmiešanou so smotanou. Posypeme zvyšnými surovinami (pór, paprika, slaninka, hríby, cibuľka a šalotka). Pečieme v rúre približne 20 minút, alebo kým nebude povrch zlatistý a chrumkavý.

TIP: Môžeme vynechať slaninu a pridať pokrájaný fenikel.

Podobné recepty

Sociálne siete