
2 baklažány
1 červená paprika
1 plná PL tahini
125g Liptov Bryndze
1/2 ČL mletého rímskeho kmínu
1PL šťavy z citróna
½ strúčika cesnaku (pretlačeného)
soľ a korenie
1. Baklažány prekrojíme na polovice a položíme ich na plech do rúry rezmi nahor. Pečieme aj s paprikou pri 220° C do mäkka.
2. Potom mäkké vnútra baklažánov vydlabeme lyžicou, upečenú papriku ošúpeme, zbavíme jadrovníka.
3. Vo väčšej mise vymixujeme Liptov Bryndzu, papriku, baklažány, tahini, rascovec, citrónovú šťavu, a cesnak. Dochutíme soľou a korením.
4. Podávame ako dip s čerstvou zeleninou (napríklad s tyčinkami z mrkvy, šalátovej uhorky alebo zelerovej stonky).
TIP
Týmto dipom si určite získate nejednu pochvalu od návštevy, či vašich blízkych doma. Vyskúšajte, uvidíte.