Bryndzové rizoto

Suroviny

250 g ryža arborio
panenský olivový olej
kápia (čerstvá paprika červená)
2 strúčiky cesnak
500ml vývar
300ml suché biele víno
75g maslo LIPTOV
bryndza LIPTOV
petržlenová vňať
soľ, čierne korenie

  • 2 porcie

  • 30 minút

  • Ľahké

Postup prípravy

Na olivovom oleji niekoľko sekúnd orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak tak, aby nezačal hnednúť. Pridáme ryžu a 30 sekúnd miešame. Začneme po troškách za stáleho miešania prilievať biele víno. Vždy, keď sa časť vína vyparí a vpije do ryže, prilejeme ďalšie. Potom tak isto prilievame vývar za stáleho miešania až kým ryža bude uvarená na skus (al dente). Pridáme maslo a bryndzu a premiešame. Nakoniec pridáme nadrobno nakrájanú červenú papriku a nahrubo posekanú petržlenovú vňať.

Podobné recepty

Sociálne siete