Bryndzová terina

Suroviny

160 g Liptov Bryndze
100 ml sladkej smotany
100 ml hovädzieho (alebo iného) vývaru
6 plátkov želatíny
korenie
1 PL posekanej žeruchy
4 PL posekaných byliniek (petržlen, tymián, koriander, bazalka, pažítka)
2 PL posekaných farebných paprík

  • 2 porcie

  • 20 minút + 2,5 hod.

  • náročnejšie

Postup prípravy

1. Želatínu dáme na 10 minút napučať do vody. Zatiaľ môžeme v hrnci rozmiešať vývar, smotanu a Liptov Bryndzu s korením.

2. Pridáme napučanú želatínu a ohrejeme asi na 85 a ž 90 °C – pritom dávame pozor,aby sa zmes nezačala variť.

3. Následne pridáme papriku a žeruchu, celú zmes premiešame a naplníme do formy.

4. Keď stuhne (cca 2,5 hodiny), obalíme ju v bylinkách, nakrájame a už si len vychutnávame jej podmanivú chuť s čerstvou zeleninou, údeninami a chrumkavým pečivom.

Podobné recepty

Sociálne siete