Bryndzová nátierka s vajíčkom a žeruchou alebo cesnakom a mrkvou

Suroviny

Bryndzová nátierka s vajíčkom a žeruchou
125 g bryndze Liptov
70 g masla Liptov
3 natvrdo uvarené vajíčka
2PL horčice
3PL nasekanej žeruchy
½ nasekanej žltej papriky
čierne korenie

Bryndzová nátierka s ančovičkami a kaparami
125g Liptov Bryndze
1PL mletej červenej papriky
60g hladkého tvarohu
1 šalotka
1/2ČL mletej rasce
6ks ančovičiek
4 veľké kapary
1PL posekanej pažítky s petržlenovou vňaťou
30g masla
soľ a čierne korenie

  • 10 porcií

  • 12 - 15 minút

  • jednoduché

Postup prípravy

Bryndzová nátierka s vajíčkom a žeruchou
Suroviny zmiešame a necháme odstáť v chlade 1-2 hodiny, aby sa chute spojili.

Bryndzová nátierka s ančovičkami a kaparami
1. Zo všetkých surovín vymixujeme hladkú hmotu, ktorú ešte môžeme dochutiť soľou a čiernym korením.

2. Podávame s čerstvým chlebom alebo na toastoch.

TIP
I takýmto spôsobom si môžete s priateľmi pospomínať na vydarenú letnú dovolenku a navodiť exotickú atmosféru aj u vás doma.

Podobné recepty

Sociálne siete