Baklažánové závitky

Suroviny

2 baklažány
2 PL olivového oleja
2 údené parenice Liptov
sušené paradajky nakladané v oleji
špáradlá
cherry paradajky
petržlenová vňať

  • 2 porcie

  • 20 minút

  • jednoduché

Postup prípravy

1. Vezmeme dva baklažány a narežeme ich na plátky hrubé 2-3 milimetre. Potrieme ich
olejom, uložíme na papier na pečenie a dáme piecť do rúry, až kým sa nesfarbia dozlatista.

2. Keď vychladnú, pridáme kúsok Liptov Parenice (asi 10 – 15 cm), kúsok sušenej nakladanej paradajky a zatočíme.

3. Závitok dozdobíme cherry paradajkou a petržlenovou vňaťkou, a aby nám parenica nevyliezala, zabránime jej otváraniu sa špáradlom. Pozor, aby ste dobrotu nezhltli príliš rýchlo a nezabudli pritom vytiahnuť špáradlá.

Podobné recepty

Sociálne siete