Na horských pastvinách nájdete veľa druhov bylín (púpava, ďatelina, skorocel, rumanček, pľúcnik lekársky, podbeľ, prvosienka jarná či ľubovník), ktoré majú pozitívny vplyv na kvalitu mlieka.
Ovce a kravy, ktoré dávajú mlieko pre naše syry Liptov, sú chované pri zachovaní podmienok „welfare“.
Vďaka dobrému životu kráv a oviec ich mlieko obsahuje viac vitamínu A a omega-3 mastných kyselín.
Viac ako 70 fariem, družstiev a salašov nám dodáva kravské a ovčie mlieko
na výrobu bryndze, slovenských parených špecialít, tvrdých syrov a masla.
Vitamín A prispieva k zdravému zraku, pomáha regulovať rast buniek a podporuje imunitný systém. Pozitívny účinok omega-3 mastných kyselín sa prejavuje pri liečbe depresie, pri prevencii astmy a ďalších chorôb.
Sme odberateľom mlieka zo 67 fariem, družstiev a salašov, vďaka čomu značka Liptov pomáha zachovávať a udržiavať prácu v regióne Liptov, Orava, Spiš a Gemer pre viac ako 400 ľudí (bačovia, honelníci, pastieri atď.).
Vďaka dlhodobým kontraktom sme si s farmármi, od ktorých odoberáme mlieko, vybudovali silné dôveryhodné partnerstvo. O naše skúsenosti sa delíme s farmármi, dodávateľmi, distribútormi či s obchodnými reťazcami.
Nákupom mlieka zo slovenských fariem a salašov prispievame k zachovávaniu typických slovenských plemien, ktoré na týchto farmách chovajú (kravské plemeno slovenská strakatá, ovčie plemeno valaška). Tieto plemená svojím pohybom a voľnou pastvou napomáhajú zachovávať prirodzenú vegetáciu v regióne.
Naším cieľom je neustále zlepšovať pracovné podmienky našich zamestnancov, podporovať ich prirodzené zručnosti a aktivity lokálneho rozvoja regiónu. Vďaka tomu vznikajú tradičné liptovské výrobky, zachováva sa ručná práca a tradičný spôsob údenia na studenom dyme z bukového dreva.