Termizovaná Bryndza

Liptov Bryndza je tradičná slovenská špecialita vyrábaná z ovčieho a kravského hrudkového syra. Obsah ovčej zložky je minimálne 50%. Táto bryndza je upravená termizáciou, čím sa predlžuje jej trvanlivosť bez použitia konzervačných látok.

Priemerné nutričné hodnoty na 100 g
Energetická hodnota na 100g výrobku (kJ/kcal) 1164kJ/281kcal
Bielkoviny 16,66g
Sacharidy 1,96g
Tuky 22,90g
   Nasýtené mastné kyseliny 15,22g
   Mononenasýtené mastné kyseliny 5,47g
   Polonenasýtené kyseliny 0,9g
Vápnik 501mg = 62,6% ODD
Soľ 1,601g
Ďalšie informácie o výrobku
Verzia termizovaná
Hmotnosť 100g a 200g
Doba zrenia nezrejúci syr
Definícia syra prírodný syr
Zloženie kravský hrudkový syr, skladovaný ovčí hrudkový syr, pitná voda, jedlá soľ
Tuk v sušine* 48%
Sušina** 44%
Obsah alergénov ovčie mlieko, kravské mlieko
Typ syridla syridlo mikrobiálneho pôvodu
Miesto výroby Liptovský Mikuláš, SR
** Sušina: tuhý podiel syra alebo mliečneho produktu zostávajúci po odstránení (vyparení) vody, vyjadrený zvyčajne v %.
* Tuk v sušine (skratka "tvs"): podiel tuku v sušine, vyjadrený v % alebo v g/100 g.
Pozrite si recepty s týmto výrobkom