Šalát na grilovačku

Počet porcií:
2
Čas prípravy:
25 min.
Náročnosť:
stredná

Recept týždňa

A takto to má vyzerať

Suroviny:

125 g Liptov Bryndze s údenou chuťou
1⁄2 baklažánu
1 cukinu
2 veľké paradajky
1 červenú papriku
1⁄2 ČL saturejky
1 ČL tymianu
1 ČL posekaného rozmarínu
10 lístkov bazalky
1 PL posekanej petržlenovej vňate
1/2 feferónky
3 PL olivového oleja
 
Na zálievku:
• 2 PL citrónovej šťavy
• 2 PL vody
• 1 PL olivového oleja
• soľ a korenie

Postup:

1.Zeleninu umyjeme a pokrájame na kolieska hrubé cca 4 mm. 
2.Feferónku nakrájame na kolieska a mierne opražíme na troche olivového oleja. Do zvyšného oleja pridáme soľ, korenie a posekané bylinky.
3.Na panvicu pridáme nakrájanú zeleninu a polejeme olejovou emulziou. Prudko opečieme z oboch strán (ako na grile).
4.Z citrónovej šťavy, oleja a z vody si pripravíme zálievku, ktorú pridáme ku grilovanej zelenine.
5.Zeleninu preložíme na taniere, pridáme rozdrobenú bryndzu Liptov s údenou chuťou a dozdobíme lístkami čerstvej bazalky a kolieskami feferónky podľa chuti.

Kto je náš šéfkuchár

Miro Kubečka

Znamenitý kuchár a foodstylista s majstrovským talentom a vnímavým jazýčkom. Recepty sú pripravené exkluzívne pre syry Liptov a zohľadňujú ich osobitosti.

Kategória

Vyberte si recept